قوانین و مقررات پاورلیفتیـنگ تاریخچه پاورلیفتیک در جهان و ایران

ساخت وبلاگ

تاریخچه پاورلیفتیک در جهان و ایران

– کسی نمی داند که اولین شخصی که این تمرین یا ورزش را شروع کرد چه کسی بوده است ولی هر کس بوده احتمالاً پیش از 776قبل از میلاد یعنی سال اولین بازی های المپیــک با ستــا نی می زیستـه است . احتمالاً این شخص در محل فعلی یونان یا در نزدیکی های آن زندگی می کرده است .دانستـن این امر از آنجا ناشی می شود که رکوردهایی که ورزشکاران و قهرمانان رشته های مختلف در اولین دوره بازی های المپــیک به دست آوردند مسلماً با استفاده از وزنه بوده است . اگر این شخص یونانی نبوده حتماً ساکن سرزمینـی از نواحی شرقی دریای مد یـترانه بوده است . تاریخ دانان و باستان شناسان شواهدی پیـدا کردند که مصری ها ، ایرانی ها ، چینی ها و ما دها و بابلی ها ، سنگ یا اشیاء فلزی را در دست می گرفتند و تمرین پرش و دو انـجام می دادند . فکر ایجـاد قدرت و تحمل به وسیله ایجاد مقاومت یک عضله یا گروه عضلات بسیار سود مند است . مشهورترین دزدان دریایی عصر قـدیم رومی ها این فکر را از یونـانی ها گرفته و اما رومی از این روش در تربیت سـربازان خود استفـا ده سرشار می کردند . اسناد تاریخی که از این فوم به جا مانده حکایت می کند که سربـازان رومی هنگام رژه بارهای سنگین حمل می کردند که در هنگام شدت سنگینی این بارها کمتر احساس شود این سرباز رومی می دوید و می پرید و شنا می کرد و در همه احوال سنگ و میله های فلزی با خود حمل می کرد او دست هایش را با قطعه چوبی ککه در طرف آن سنگ قرار گرفته بود تمرین می داد و این اولین دمبل بود .

در همین عصر بود که روم به دنیای متمدن حکومت می کرد و یک یونانی به نام «میلوی کورتتونا» تمرین های وزنه برداری را اگر هم اختراع نـکرده ارائه داد. میلو همه روزه گاو نری را با شانه هایش بلند می کرد او از هنگامی که گاو نر گوساله بود این تمرین را شروع کرد و تا زمانی که حیوان بزرگ شد ادامه داد میلو به مدت چهل سال در بازی های المپیـک قهرمان بود .

– د ردوران روم باستان رومی ها همیشه ادعای وراثت را داشتند و معتقد بودند که قدرت به طور ارثی به اهالی روم اهدا شده و آنها نیرومندان روی زمین هستند .

سامسون نیز یکی از اسطوره های قدرت است که داستان ویران کردن معبد کفار به دست او بسیار است . هرکول هم در اساطیر یونان باستان مظهر نیرو و توانمندی است . در قرن چهارم قبل از میلاد مسیح در چین سلسله « شو » سربازان خود را با تمرین با وزنه آماده و جنگ آور می کردند

در مصر باستان شخصی به نام « بنی آل حسن » زندگی می کرد که مهارت و نیروی خاصی در بلند کردن سنگ های عظیم مرمر و شمش های سرب داشت میلو از شهر کروتون مشهورترین ورزشکار المپیـک باستان بود او قدربش را با بلند کردن گاو نر و بردن آن به ورزشگاه به اثبات رسانید .

« لوئی سیر » اهل کانادا در سال 1877 د رسن 14 سالگی بدون اینکه از سر گذشت و زندگی نامه میلو خبر داشته باشد قدرتش را با بلند کردن یک گوساله به نمایــش گذارد و سر انجام نیرویش را به افســانه پــیوند زد . در یو گسلاوی یک بازرگان چرم به نام پمیوینوس زدسیموس نقش و نگار قدرت انسانی خود را روی سنگ مقبــره خود حکاکی کرده است . همچنین «ژولیوس وسان » مشهور روی شانه های خود یک اسب را حمل می کرد. درست است که نمونه های بیان شده با ورزش پاورلیفتینگ امروزی فاصله زیادی دارد اما به هر حال مقدمه ای برای تمرینات با وزنه بود که گسترش آن موجب پدید آمدن رشته های مختلف ورزش با وزنه بود.

– پاورلیفتینگ به طور غیر رسمی در اواسط دهه 1950میلادی در آمریکا و انگلستان شروع شد در آن ایام مواد مسابقات شامل جلو بازو با هالتر ، پرس سینه و اسکوات بودند در سال 1973 فدراسیون بین امللی پاورلیفتینگ تأسیس گردید و بر تعداد کشورهایی که به عضویت این سازمان جهانی در آمدند به سرعت افزوده گشت .

اولین مسابقات جهانی در سال 1971 در آمریکا برگزار گردید و تا سال 1975 که مسابقات جهانی در انگلستان برگزار گردید آمریکا هر ساله میزبانی مسابقات را بر عهده می گرفت در همین سال ها مقررات مسابقات مورد تصویب نهایی قرار گرفته و مقرر گردید در تمام مسابقات ملی و قاره ای و جهانی اجرا شود .

– مسابقات پاورلیفـتینگ زنان جهان از سال 1981 و مسابقات قهرمانی جوانان جهان از سال 1981 و نوجوانان نیز از سال 1983 و مسابقات پیشکسوتان از سال 1985 و در نهایت مسابقات تک حرکت پرس سینه قهرمانی جهان از سال 1989 آغاز گردید . فدراسیون بین المللی با علائم IPFمی باشد .

– در قاره آسیـا فدراسیون پاورلیفتینــگ آسیـا یا APF در سال 1948 با برگزاری اولین دوره مسابقات قهرمانی آسیـا در کشور اندونزی بنیان نهاده شد .

در ایران ، از سال 1375 مسابقات پاور لیفتیــنگ قهرمانی کشور با حمایت و شناسایی رسمی این ورزش توسط فدراسیون وزنه برداری وقت در شهر اراک برگزار شد و اولین دوره مسابقات تک حرکت پرس سینه کشور در شهر رشت به سال 1378 برگزار گردید . تا سال 1383 مسئولیت امورات پاور لیـفتینـگ و پرس سینه بر عهده فدراسیون وزنه برداری بود ولی پس از آن و با تصویب سازمان تربیت بدنی به ورزش های پرورش اندام و پاورلیفتـینگ از فدراسیون وزنه برداری جدا شده و یک فدراسیون مستقـل به نام فدراسیون پرورش اندام و پاورلیفـتینگ تشکیل گردید که سرپرستی آن بر عهده جناب آقای پور علیفرد بود و پس از تشکیل مجمع عمومی فدراسیون ، آقای پور علیفـرد با رأی اکثریت به ریاست فدراسیـون جدید التأسیس پرورش اندام و پاورلیفـتینـگ انتخاب شدند .

قوانین و مقررات پاورلیفتیـنگ

یک ورزش قدرتی می باشد که از سه حرکت اصلی بدن سازی تشکیل شده است که عبارتند از :

1- اسکوات : قراد دادن هالتر در پشت گردن و یک بار نشستن و برخاستن .

2- پرس سینه : بر روی میز پرس سینه به پشت خوابیـدن و یک بار آوردن هالتر تا امتداد سینه ها و بالا بردن هالتر

3- ددلیفت : بلند کردن هالتر از روی زمین تا زانو با کمـر صـاف

گروه سنی :

الف : مردان شامل

نوجوانان 14سالگی تا 18 سالگی

جوانان 19سالی تا 23 سالگی

بزرگسالان – ورزشکار از 14 سالگی به بالا ( بدون هیچ گونه محدویت سنی )

پیشکسوتان : در 4گروه سنی برگزار می شود .

گروه ا- ورزشکـار 40سالگی تا 49 سالگی

گروه 2 – ورزشکـار از 50 سالگی تا 59 سالگی

گروه 3 – از اول ژانویه ورزشکار 60سالگی تا 69 سالگی

گروه 4- از اول ژانویه ورزشکـار 70 سالگی به بالا

مصاحبه کوتاه با آقای سعید کیانی فر در حاشیه مسابقات کشوری پرس ایلام...
ما را در سایت مصاحبه کوتاه با آقای سعید کیانی فر در حاشیه مسابقات کشوری پرس ایلام دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : powerliftingrazavi بازدید : 190 تاريخ : چهارشنبه 15 اسفند 1397 ساعت: 17:59